top of page

OM MIG

20210622_215912_edited.jpg

Jag heter Daniela "Ela" Strandberg och har jobbat inom den finlandssvenska skolvärlden 2004 - 2020, först som resursperson, sedan som elevassistent och drygt tio år som klasslärare och specialklasslärare.

Hjärnan, inlärning och studietekniker har länge fascinerat mig och jag älskar att fördjupa mig inom dessa områden. Jag brinner för att hitta alternativa metoder för inlärning.

Skolgången och skolarbete skall i mitt tycke vara kul. Det finns tillräckligt många saker i livet som är jobbiga och tråkiga. Det vi kan göra roligt ska vi göra roligt. Att lära sig nya saker borde vara underhållande, spännande och intressant. Det försöker jag åstadkomma med detta projekt!

Ett av mina stora intressen är Escape Room. Jag har själv drivit ett eget Escape Room och ordnat bl.a. Zombie Escape-evenemang. Jag har även ordnat Escape the Classroom för mina klasser.

Läraryrket kommer nog för mig på en delad första plats med pandaskötare då det handlar om drömjobb. Trots det lämnade jag läraryrket för att få skapa något jag verkligen brinner för och inte hade tid med då jag jobbade heltid som lärare - Läroteket.

Jag är 38 år och mamma till nioåriga Isa. Under sommaren 2020 flyttade vi från Finland till Sverige. Vi bor i Uppsala med min sambo och vår hund Ninja. Nu har jag klivit in i skolvärlden igen, just nu som klasslärare i Uppsala Enskilda Skola (elasklass.se)

Under coronavåren 2020 gjorde YLE en dokumentär  "Ela och Isa på distans" där man får följa med vår vardag medan samhället hade stängt ner och jag undervisade mina elever hemifrån.

Artiklar

Kontakt

Feedback, funderingar

eller fortbildningsförfrågningar?

Kontakta mig gärna!

telefon.png
mail-5.png
Du kan följa Läroteket på sociala medier.
Klicka på ikonerna!
fb_icon_325x325.png
insta.jpg
  • YouTube
Kontakta mig

Tack för ditt meddelande!

bottom of page