103490611_10157885967834064_178563871950

Jag heter Daniela "Ela" Strandberg. Jag har jobbat inom Pargas skolvärld sedan 2004 - först som resursperson, sedan som elevassistent och de tio senaste åren som klasslärare och specialklasslärare.

Hjärnan, inlärning och studietekniker har länge fascinerat mig och jag älskar att fördjupa mig inom dessa områden. Jag brinner för att hitta alternativa metoder för inlärning.

Skolgången och skolarbete skall i mitt tycke vara kul. Det finns tillräckligt många saker i livet som är jobbiga och tråkiga. Det vi kan göra roligt ska vi göra roligt. Att lära sig nya saker borde vara underhållande, spännande och intressant. Det försöker jag åstadkomma med detta projekt!

Ett av mina stora intressen är Escape Room. Jag har själv drivit ett eget Escape Room och ordnat bl.a. Zombie Escape-evenemang. Jag har även ordnat Escape the Classroom för mina klasser.

Läraryrket kommer nog för mig på en delad första plats med pandaskötare då det handlar om drömjobb. Trots det lämnade jag läraryrket för att få skapa något jag verkligen brinner för och inte hade tid med då jag jobbade heltid som lärare. 

Jag är 36 år och mamma till sjuåriga Isa. Under sommaren 2020 flyttade vi från Finland till Sverige. Vi bor i Umeå med min sambo och våra två hundar (11-åriga Niki och valpen Ninja).