Jag heter Daniela "Ela" Strandberg. Jag har jobbat inom skolvärlden sedan 2004 - först som resursperson, sedan som elevassistent och de tio senaste åren som klasslärare och specialklasslärare.

Hjärnan, inlärning och studietekniker har länge fascinerat mig och jag älskar att fördjupa mig inom dessa områden. Jag brinner för att hitta alternativa metoder för inlärning.

Skolgången och skolarbete skall i mitt tycke vara kul. Det finns tillräckligt många saker i livet som är jobbiga och tråkiga. Det vi kan göra roligt ska vi göra roligt. Att lära sig nya saker borde vara underhållande, spännande och intressant. Det försöker jag åstadkomma med detta projekt!

Ett av mina stora intressen är Escape Room. Jag har själv drivit ett eget Escape Room och ordnat bl.a. Zombie Escape-evenemang. Jag har även ordnat Escape the Classroom för mina klasser.

Läraryrket kommer nog för mig på en delad första plats med pandaskötare då det handlar om drömjobb. Trots det lämnar jag nu läraryrket för att få skapa något jag verkligen brinner för. Jag har på känn att även detta jobb kommer att smyga sig upp till toppen av listan.

Jag är 35 år och mamma till sexåriga Isa. Vi bor än så länge i Pargas. Under sommaren flyttar vi till Umeå, Sverige. Där kommer jag gotta mig i litteraturutbudet på svenska, och nej - jag kommer inte hålla på Sverige i ishockey.

Följ Läroteket på sociala medier

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
  • YouTube